Welke-interieurstijl-past-bij-mij?

Welke interieurstijl past bij mij?

Welke interieurstijl past bij mij?

Bij het inrichten van je huis begin je meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dit is alleen niet altijd gemakkelijk, want hoe kom je er nou achter welke woonstijl bij je past? En wat vind je eigenlijk leuk? Misschien vind je meerdere stijlen leuk en wil je het combineren, maar weet niet hoe?

 

Maak je maar geen zorgen! Om jou daarmee te helpen licht ik hieronder een aantal woonstijlen uit om antwoord te geven op jou vraag en zo weet je precies wat bij jou past.

De klassieke woonstijl:

De klassieke woonstijl is echt een stijl waar je van moet houden. Het kan namelijk soms vol en zwaar ogen. De woonstijl heeft veel sierlijke vormen, rijke stoffen en lichte, maar ook donkere kleuren. Denk qua kleurgebruik aan marmer, goud, brons en zilver. Symmetrie, antiek, luxe en donkere houtsoorten staan bij de klassieke woonstijl centraal. Ronde vormen passen ook goed bij de stijl en prints met een korkodillenhuidstructuur of veren kunnen vaak voorkomen. Het hoeft echter niet altijd zwaar te ogen, want het kan ook een romantisch uiterlijk hebben door de warme en donkere kleuren en sierlijke vormen.

Kortom, als je van sierlijke vormen, prints, symmetrie, warme kleuren en luxe stoffen zoals velours houdt, is deze woonstijl echt iets voor jou!

De landelijke woonstijl:

Bij de landelijke woonstijl zal je nooit gladde of strakke meubels of afwerkingen zien. De stijl word namelijk gekenmerkt door het gebruik van veel hout en riet met een rustiek uiterlijk. Dat moet je maar net mooi vinden, want als je van strak houdt is deze woonstijl niks voor jou! Natuurlijke materialen spelen namelijk de hoofdrol in het interieur. Het zorgt voor de warmte en stoerheid. Je creëert een landelijke sfeer in huis met grote meubels, een openhaard of bijvoorbeeld een robuust beeld. Er zijn vooral natuurlijke tinten te zien zoals wit, grijs- en bruintinten en taupe. Ook donkergroen, zwart en donkerblauw komen vaak terug in een landelijke woonstijl. Het heeft eigenlijk een hele simpele vormgeving dat toch het materiaal laat spreken.

Kortom, houd je van een interieur met een rustiek uiterlijk met natuurlijke kleuren en materialen? Dan is deze woonstijl echt iets voor jou!

De industriële woonstijl:

De industriele woonstijl heeft vooral als kenmerk het stoere karakter. Het is heel robuust. Bij de woonstijl zijn vaak (oude) materialen te zien zoals hout, baksteen, beton, staal en metaal. De ruimte heeft vaak een hoog plafond waarbij de buizen in zicht zijn. Dit alles hoeft echter niet aanwezig te zijn in je huis, want door een trendy industriele lamp op te hangen geef je je verder ‘basic’ huis toch een industriele touch. Kleuren die vaak voorkomen zijn alleen maar stevige kleuren zoals zwart, groen, blauw en grijs en heeft dus ruige materialen.

Kortom, als je van lichte kleuren en zachte materialen houdt is deze woonstijl een no-go voor jou… Houd je nou echt van donkere kleuren met een stoer karakter? Dan is deze woonstijl perfect!

De moderne woonstijl:

Mocht de industriële woonstijl nou niks vinden, dan is dit misschien wel iets voor jou! De moderne woonstijl staat bekend om ruimtes met lichte kleuren, rechte vormen en strakke lijnen. De ruimte is dan ook vaak rustig. Wit, zwart, grijs en bruin worden vaak gebruikt als basiskleur. Daarmee word bedoelt dat die kleur het meest voorkomt. Er is echter wel vaak een accentkleur die in de accessoires terugkomen. Vaak zijn het open ruimtes met hoogwaardige materialen zoals echte designmeubelen en een gladde vloer. Houten- of betonlook vloeren passen net zo goed in een modern interieur als tegels.

 Kortom, houd je van een strak huis met neutrale kleuren? Dan is dit echt wat voor jou!

De woonstijl bohemian:

Een bohemian interieur heeft elementen van over de hele wereld. De stijl staat bekent om de bonte kleuren zoals rood, roze, geel en oranje. Ondanks dat er veel kleurgebruik is, vormt wit de basis. Met deze kleuren kan je ervoor kiezen om het naturel te houden of juist helemaal los te gaan op de muren. De stijl is dus heel vrij, kleurrijk en sfeervol. Het heeft veel prints, plaids, warme tinten en planten wat het heel gezellig maakt. De meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe, wol, hout en riet. Een rotan bankje past erg goed, maar ook een rieten bijzettafeltje past helemaal in het plaatje! Tip: voeg eventueel souvenirs uit andere landen toe aan het interieur! Dat maakt het nog meer af.

Kortom, houd je van een interieur dat niet strak en serieus is, maar kleurrijk en vrij met natuurlijke materialen? Dan is dit iets voor jou!

De woonstijl Scandinavisch:

Bij de Scandinavische woonstijl is licht in huis het belangrijkste aandachtspunt. Daarom zijn de muren vaak wit, waardoor het licht kan reflecteren en er zo dus alsnog een lichte ruimte ontstaat. Ook komt hout veel voor en kan niet ontbreken in een Scandinavisch interieur! Het kenmerkt zich eigenlijk door eenvoud en functionaliteit, maar het straalt ook veel rust uit. Dat komt vooral door het gebruik van lichte kleuren zoals wit. Dat is namelijk basiskleur, maar verschillende pasteltinten, lichte grijstinten of andere lichte tinten komen ook vaak voor. Deze kleuren word juist weer gecombineerd met strakke lijnen in onder andere de meubels.

Kortom, het straalt dus vooral kalmte uit en niet te veel poespas. Als je daar van houd is dit iets voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.